Elly Groot

Kledingreparatie, ontwerp en maken

elly groot kledingatelier kledingreparatie ontwerp
Vanuit mijn ouderlijk huis in Leeuwarden heb ik het maken van kleding meegekregen. Later volgde ik aan de Noord Nederlandse Modevakschool de lessen tot costumière. Na het behalen van mijn diploma costumière volgde ik de opleiding tot coupeuse met goed gevolg (diploma is behaald) en nam ik deel aan lessen en examenopdrachten voor lerares coupeuse. Voor diverse particulieren heb ik maatkleding vervaardigd. Veel eigen ontwerpen heb ik met name voor mij zelf gemaakt, zoals blazers, broeken maar ook verrichte en verricht ik met regelmaat reparatie werkzaamheden van kleding. Het gehele proces van een lap stof tot een mooi kledingstuk is een uitdaging voor mij en het geeft mij veel voldoening als een model goed uitgevoerd is en passend zit. Het zelf kleding kunnen repareren en maken is voor mij ( en ook voor veel andere mensen ) nu ook een manier om een bijdrage te leveren aan het milieu in het kader van duurzaamheid. Met mijn kennis en ervaring wil ik mensen graag helpen door ze te leren kleding te repareren en te maken. Maar ik kan die werkzaamheden natuurlijk ook voor ze uitvoeren. elly groot kledingatelier amersfoort kleding ontwerp kledingreparatie